Avast vs Malwarebytes Vergelijking: wat is beter in 2021?- Tech 21 eeuw (2023)

Of u alleen uw computer gebruikt voor sociale media en browsen, een fulltime blogger bent of een groot e-commerce bedrijf bestuurt, een ding dat uw internetactiviteiten gemeen hebben, is de behoefte aan een hoogwaardige, betrouwbare antivirusoplossing.

Dit is ons aanbevolen product (met tot 40% korting)

Avast Vs Malwarebytes Comparison: Which is Better in 2021? - Tech 21 Century (1)

Wanneer het tijd is om een antivirussoftware te selecteren, zult u waarschijnlijk zelf wat onderzoek doen of vrienden en collega's om aanbevelingen vragen.

Na wat beenwerk zul je waarschijnlijk twee populaire keuzes krijgen:Avast en Malwarebytes.Maar hoe kies je welke antivirussoftware geschikt is voor je specifieke behoeften?

In dit artikel zullen we Avast en Malwarebytes vergelijken om u te helpen bij het bepalen van de juiste optie voor uw computer -antivirusbescherming.We zullen ze rangschikken op basis van hoe ze presteren en hun topfuncties om u een duidelijker beeld te geven van de optimale keuze.

Laten we eerst een vergelijkingstabel naast elkaar bekijken van de twee opties.

Inhoudsopgave

Vergelijkingstabel

Uit de gaten houdenMalwarebytes
Zowel gratis als betaalde optieJAJA
Gratis optieRealtime beschermingOndemand alleen scannen
Aanvallen werden per maand voorkomen (volgens elke verkoper)1.5 miljard240 miljoen
Huidig marktaandeel (volgens "Statista")15,12%10,38%
Ondersteunde besturingssystemenWindows, Mac, Android, iOS, IoT (Smarthome)Windows, Mac, Android, iOS, Chromebook
Ransomware -beschermingJa (betaalde versie)Ja (betaalde versie)
VPN -ondersteuningJa (betaalde versie)NEE
Extra functies (op betaalde versies)WiFi -beveiliging, wachtwoordbeveiliging, sandbox, webbeveiliging, firewall, spam- en phishing -bescherming, webcambescherming, computeropruiming, gamemodus enzAnti-exploit, anti-Rootkit, webbrowsbescherming, gaming-speelmodus.
Nieuwste AV-testbeveiligingsscore (*)6/64.5/6
PrijsTot 40% kortingControleer prijs

*AV -testscore:https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Avast in het kort

Een innovatieve leider in cybersecurity, Avast gebruikt ultramoderne kunstmatige intelligentie en machine learning om het hele internet te doorzoeken om constant kwaadaardige software te detecteren en te blokkeren.Avast claimt elke maand 1,5 miljard aanvallen te voorkomen.

Krijg Avast Internet Security 60% korting voor 5 apparaten

Als marktleider in antivirussoftware, hebben ze de mogelijkheid om enorme kennis te hebben van virus- en aanvalspatronen die in realtime via internet plaatsvinden.Dit geeft hen de mogelijkheid om aanvallen effectief te detecteren en te blokkeren.

Malwarebytes in het kort

Malwarebytes is een uniek cybersecuritybedrijf gericht op het gebruik van creatieve manieren om bedreigingen te identificeren en ertegen te beschermen.Een sterk onderdeel van hun software die niet altijd beschikbaar is met anderen, is hun focus opzero-daysDetectie, die verwijst naar bedreigingen die nog niet eerder zijn gezien.

Ook gebruikt hun anti-exploit-functie beschikbaar op Premium-versie vingerafdrukdetectie om aanvallen op uw lokale applicaties op uw machine te voorkomen.

Vergelijking van antivirus- en anti-malware-software

Wanneer u Avast en Malwarebytes vergelijkt, komt u de termen "antivirus" en "anti-malware" tegen die respectievelijk aan elk product zijn toegewezen.Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen de twee producten.

De lijn is dun tussen de twee termen.Wanneer we het hebben over 'antivirus', bedoelen we meestal een programma dat uw computer beschermt om in de eerste plaats geïnfecteerd te raken door de malware te voorkomen, te detecteren en te blokkeren voordat deze wordt uitgevoerd.Soorten kwaadaardige software omvatten virussen, wormen, spyware, Trojaanse paarden en talloze anderen.

Aan de andere kant zal een "anti-malware" -oplossing malware detecteren en verwijderen uit een reeds geïnfecteerd apparaat of de uitvoering van de malware blokkeert die sommige gedragsalarmen activeert.

Uit de gaten houden

Avast (zowel gratis als betaalde opties) is gecategoriseerd als "antivirus" -oplossing omdat het realtime werkt en op de achtergrond blijft werken voor continue bescherming tegen virussen, malware, ransomware enz.

Avast Vs Malwarebytes Comparison: Which is Better in 2021? - Tech 21 Century (2)

Zoals u in de bovenstaande screenshot kunt zien, werkt zelfs de gratis versie van Avast continu op de achtergrond en biedt realtime bescherming met zijn kernschilden (configureerbaar).Op mijn computer (hierboven) heb ik het bestand, gedrag, web en e -mailschilden ingeschakeld.

Malwarebytes

Malwarebytes gratis versie is gecategoriseerd als "anti-malware" -oplossing omdat het on-demand werkt.Dat wil zeggen, je voert het zo vaak uit als je een scan wilt doen om mogelijke malware op je computer te vinden.Het werkt niet continu.

Dat gezegd hebbende, de gratis versie van Malwarebytes is een geweldige aanvullende oplossing voor een bestaand antivirusprogramma zoals Avast.

Malwarebytes premium(Betaald) -versie daarentegen omvat realtime bescherming (net als Avast) die web-, exploit-, malware- en ransomware-bescherming aanbieden.Wanneer u een gratis versie installeert, krijgt u 13 dagen gratis proefversie van de premiumversie zoals hieronder getoond:

Avast Vs Malwarebytes Comparison: Which is Better in 2021? - Tech 21 Century (3)

Daarom kan de betaalde versie van Malwarebytes worden gebruikt om een antivirusprogramma te vervangen.Bovendien stel ik voor om eerst de gratis versie te installeren en te profiteren van de 13-daagse gratis proefperiode van de Premium-versie, zodat u uit de eerste hand ervaring kunt hebben met het betaalde product.

Waar beschermen de twee producten ons tegen?

Malicious Software is om verschillende redenen ontworpen van "slechteriken", meestal om andere programma's op uw computer binnen te vallen en te beschadigen of toegang te geven tot uw gevoelige en persoonlijke informatie.

Een ander type aanval komt in de vorm van phishing;Wanneer iemand wordt gelokt om privé -informatie bekend te maken aan iemand onder valse pretenties of door te doen alsof hij in officiële hoedanigheid met bekende entiteiten werkt.

Een heersende beveiligingsaanval is tegenwoordig ransomware.Dit is malwarecode die al uw gegevens codeert en "losgeld" vereist (in de vorm van bitcoins) om uw bestanden en gegevens te decoderen.

Zowel Avast als Malwarebytes bieden bescherming voor pc's en Mac, evenals mobiele bescherming voor Android en iOS voor alle bovenstaande beveiligingsproblemen (en nog veel meer).

Verder hebben ze verschillende beschermingsniveaus, van gratis thuisdiensten tot premium multi-device-diensten om elke manier waarop we online verbinden te beschermen en onszelf open te stellen voor aanvallen.

Antivirusbeschermingsvergelijking

Met antivirusbescherming scant de software elk bestand dat wordt gedownload of verplaatst van externe middelen (bijv. USB, e -mail enz.) Naar uw computer.De software wordt op de achtergrond (in RAM -geheugen) uitgevoerd, dus is deze constant in de wijzigingsmodus.Regelmatige updates zijn belangrijk om de antivirusbescherming actueel te houden naarmate er de hele tijd nieuwe bedreigingen verschijnen.

Uit de gaten houden

Avast, zoals ik hierboven heb beschreven, biedt antivirusbescherming als de belangrijkste functionaliteit in zowel de gratis als betaalde versies van het product.

De software omvat zowel bescherming tegen zero-day aanvallen als ook detectie van de meest voorkomende malware.De software waarschuwt u wanneer er een bedreiging of aanval is en u kiest dan wat u ermee wilt doen.

Omdat Avast een van de marktleiders in AV is (het grootste marktaandeel heeft met miljoenen gebruikers), hebben ze uitgebreide kennis van nieuwe en oude viruspatronen.Dit betekent dat hun detectieverhouding uitstekend is.

Avast Vs Malwarebytes Comparison: Which is Better in 2021? - Tech 21 Century (4)

Volgens de huidige onafhankelijke tests vanAV -testinstituut, Avast is een van de weinige producten die 100% scoorden (met score 6/6) in bescherming tegen malware -infecties (zoals virussen, wormen of Trojaanse paarden) (zie screenshot hierboven).

Het bovenstaande instituut testte het product met 309 monsters van nul-day (d.w.z. onbekende) malware-aanvallen en 13.668 monsters van wijdverbreide en gangbare malwarecode.

Naar mijn mening is Avast mijn aanbevolen keuze (bij het vergelijken met Malwarebytes) in termen van het effectief detecteren en blokkeren van malware.

Krijg Avast Internet Security 60% korting voor 5 apparaten

Malwarebytes

De realtime virusbescherming die wordt aangeboden door Malwarebytes staat alleen op de premium betaalde versie.

Het programma identificeert de meest recente bedreigingen en scans voor hen in plaats van elk bekend type.Hierdoor kan het antivirus sneller werken.U kunt nog steeds een uitgebreide scan doen wanneer u wilt.

Hun anti-exploit-functie zoekt naar mogelijke aanvallen op uw lokale applicaties (bijv. Internet Explorer, Microsoft Products enz.) Om kwaadaardige code te blokkeren door het benutten van mogelijke kwetsbaarheden die op deze applicaties worden gevonden.Deze functie heeft ook het potentieel om nul-day-aanvallen te blokkeren.

Bescherming van webtoegangsactiviteiten (browsen, e -mail enz.)

Enkele van de meest populaire manieren waarop hackers uw computer met malware infecteren, zijn onder meer "drive-by web-aanvallen" en "e-mailaanvallen".Dit zijn twee van de meest populaire webactiviteiten van gebruikers, dus een solide antivirusbeveiligingsoplossing moet u kunnen beschermen tegen aanvallen op uw webactiviteiten.

De bovenstaande aanvallen hebben het doel om uw persoonlijke informatie en privacy te stelen of het nemen van "gijzelaar" uw computer en bestanden (zoals ransomware).

Het beschermen van uw persoonlijke informatie en privacy zijn het belangrijkste onderdeel van software op basis van cybersecurity.Bewaken tegen aanvallen gericht op het verkrijgen van toegang tot deze informatie is een aspect van goede beveiliging.

Een ander belangrijk onderdeel van de beveiliging is de bescherming van uw informatie wanneer u die informatie naar andere bedrijven verzendt en u helpt uw browser om te leiden wanneer u op weg bent naar een site waarvan bekend is dat deze kwaadaardige links bevat.

Laten we eens kijken hoe de twee producten u zullen helpen bij de bovenstaande problemen.

Uit de gaten houden

De component "Web Shield" van Avast (die zelfs is opgenomen in de gratis versie) is het kernschild voor webgerelateerde bescherming.

Het controleert gegevens in realtime die worden overgedragen tussen uw computer en internet en biedt grote bescherming met minimale valse positieven.

Het webschild is een van de belangrijkste beveiligingsmechanismen in Avast (samen met het "bestandsschild").Het scant in wezen gegevens in het geheugen en kan malwarebestanden blokkeren voordat ze zelfs de harde schijf van uw systeem bereiken.

Een andere beschermingslaag omvat de plug -in "Avast Online Security" browser.Deze plug -in controleert elke site die u bezoekt om te controleren of deze onbetrouwbaar wordt geacht door gegevens van hun community van 400 miljoen gebruikers te gebruiken.

Wat betreft de prestaties en effectiviteit van webbeveiliging, wint Avast in vergelijking met Malwarebytes naar mijn mening.Persoonlijk gebruik ik avast met webschild en mijn ervaring is tot nu toe uitzonderlijk.

Malwarebytes

Webbeschermingsfunctie is alleen opgenomen in de premiumversie.Het blokkeert verbindingen met websites waarvan het bedrijf weet dat ze slecht zijn.Dit betekent "u bent proactief beschermd tegen het downloaden van malware, hackpogingen en geïnfecteerde advertenties" volgens Malwarebytes.

Dit is een goed concept, maar sommige gebruikers rapporteren enkele vals-positieven, wat betekent dat de website eigenlijk goed is, maar de software denkt dat slecht is en dus de toegang blokkeert.

Impact op systeemprestaties

Elk type software dat aan uw computer wordt toegevoegd, kan de algehele prestaties beïnvloeden.Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel impact er op uw systeem zal zijn, vooral als u een langzame computer heeft.

Antivirussoftware die ervoor zorgt dat uw computer merkbaar langzamer wordt uitgevoerd, kan niet alleen invloed hebben op hoe u uw computer kunt gebruiken, maar het kan een impact hebben op hoe effectief de software werkt.

Uit de gaten houden

Omdat de Avast Software uw computer scant op alle bekende bedreigingen (met zijn enorme kenmerkende database), heeft deze een kleine impact op de algehele systeemprestaties.

Bij het scannen met de software op uw computer, kan de prestatiedegradatie enigszins worden tenietgedaan door geplande scans wanneer uw computer niet in gebruik is.

Bij het bezoeken van nieuwe sites klagen sommige mensen een iets langzamere internetsnelheid (hoewel Avast beweert dat er geen degradatie is in de prestaties van internetsnelheid).

Het duurt bijna 3% langer dan het sectorgemiddelde om populaire websites te laden die door de meeste mensen niet merkbaar zullen zijn.

Het programma werkt echter sneller dan het sectorgemiddelde, terwijl het sectorgemiddelde wordt gekopieerd en vaak gebruikte apps lanceert.

Malwarebytes

Dit is waar Malwarebytes echt schijnt.Vanwege hun efficiënte scanproces dat alleen op zoek is naar de meest recente en actieve dreiging, vertoont de software bijna nul impact op de algehele systeemprestaties.

In feite was hun impact onder het sectorgemiddelde op alle aspecten, behalve het lanceren of installeren van applicaties.In deze gebieden is er een kleine impact.Dit komt door de meer diepgaande scans die deze processen activeren.

Gebruikersomgeving

Als het gaat om een service, willen mensen de software kunnen gebruiken zonder al te veel moeite te hebben.Als het gaat om beveiligingssoftware, willen de meeste mensen het kunnen downloaden, bijwerken wanneer dat nodig is en hoeven ze er voor het grootste deel niet echt over na te denken.Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface hebben, betekent dat de software waarschijnlijker correct wordt gebruikt.

Uit de gaten houden

Het menu is schoon en gemakkelijk te bedienen voor zelfs de meest onervaren gebruiker.Als u echter alleen de gratis versie van hun software bedient, kunnen de aanwijzingen om te upgraden vervelend worden naarmate u constant wordt gevraagd om te upgraden en te laten zien hoeveel meer bescherming de premiumdiensten bieden.

Malwarebytes

Het programma is schoon en net zo gemakkelijk te bedienen als Avast.U zult een duidelijk verschil opmerken in de push om te upgraden.Dat komt waarschijnlijk omdat de gratis versie meestal een trial-versie op korte termijn is.De meeste gebruikers kopen een pakket.

Beschikbare upgrades (premium pakketten)

Zowel Avast als Malwarebytes bieden basis gratis pakketten die iedereen naar zijn computer kan downloaden.De freeware is echter beperkt in vergelijking met betaalde versies en biedt alleen beperkte mogelijkheden.

Voor Malwarebytes wordt de gratis versie niet eens als een antivirusproduct beschouwd omdat deze niet in realtime werkt om virussen te detecteren.

Het geval van Avast Free -versie is echter anders.Zelfs in de gratis versie biedt Avast zoveel toeters en fluitjes samen met uitstekende bescherming.

Daarom bieden beide premium pakketten die zijn ontworpen om nog betere bescherming te bieden op basis van wat u wilt opnemen.

Uit de gaten houden

Avast biedt de volgende premium pc -pakketten voor aankoop als upgrade naar hun gratis virusbescherming:

Hier is een kortingspagina met maximaal 40% korting

  • Avast Pro - The Free Plan Plus Sandbox, Real Site Feature en Premium Customer Support
  • Avast Internet Security - Pro Plus en een geavanceerde firewall, e -mailbescherming en een extra laag ransomware -bescherming.
  • Avast Premier - Bevat alles hierboven en een data -shredder, automatische software -updates en een webcamschild
  • Avast Ultimate - bevat alles hierboven plus opruimpremium, een VPN (een virtueel privé -netwerk) en wachtwoorden premium

Avast biedt ook vergelijkbare plannen voor Macs.

Malwarebytes

Malwarebytes biedt slechts één premium pakket, hetMalwarebytes premium.Dit pakket biedt realtime bescherming, anti-exploit schild, anti-ransomware-bescherming, kwaadaardige websitebescherming, anti-malware en spyware-verwijdering en een anti-rootkit.

Conclusie

Hoewel zowel Avast als Malwarebytes een geweldige bescherming bieden, zijn hun verschillen aanzienlijk.

Als u alleen geïnteresseerd bent in basisbescherming en u wilt voorlopig geen geld betalen, stel ik voor dat u Avast Free-versie gebruikt voor antivirusbescherming en ook Malwarebytes gratis gebruikt voor on-demand scannen.

Het wordt niet aanbevolen om twee actieve antivirusoplossingen gelijktijdig te laten werken.De bovenstaande opstelling met de twee gratis opties zal echter geen conflicten veroorzaken, omdat alleen Avast uw systeem actief zal beschermen.Malwarebytes zal op aanvraag worden gebruikt wanneer het nodig is.

Als u echter een van de beste beveiligingsoplossingen op de markt wilt hebben met alle extra toeters en bellen die u wenst, wilt u met Avast gaan.Hun plannen op meerdere niveaus betekenen dat u het perfecte pakket kunt vinden dat aan uw behoeften past.

Naar mijn mening biedt het internetbeveiligingsplan de belangrijkste beveiligingsfuncties die reguliere gebruikers nodig hebben.De andere twee hogere plannen (premier en ultieme) bieden wat extra functionaliteit (zoals VPN, webcambescherming enz.), Wat naar mijn mening echter niet zo belangrijk is.

Krijg Avast Internet Security 60% korting voor 5 apparaten

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 02/11/2023

Views: 5695

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.