Installeer de VN -vensterserver (2023)

De client en de server zijn niet altijd direct verbonden.In veel netwerken functioneren de So -called Proxy Servers als een bemiddelende entiteit waarmee u de huidige gegevens beter kunt verdelen en andere beveiligingsmechanismen kunt implementeren.Soms zijn het ook particuliere gebruikers die ervoor kiezen om hun verkeer op internet af te leiden via een proxyserver met als doel hun eigen adres te verbergen om anoniem te navigeren.In deze zelfstudie ontdekken we u stap voor stap hoe u een proxyserver kunt configureren met Windows 7, 8 en 10, welke problemen kunnen ontstaan ​​en hoe deze te oplossen.

Inhoudsopgave

 1. Wat is een proxyserver?
 2. Gebruik een privé -proxy
 3. Configureer een proxy handmatig op Windows
  1. Configureer VN -server Proxy Con Windows 7
  2. Configureer VN -server Proxy Con Windows 8
  3. Configureer een proxyserver met Windows 10
 4. Configureer een proxyserver met de browser
 5. Proxyserverfouten en hoe ze op te lossen

Wat is een proxyserver?

Een proxy (presentator in het Spaans) is een server die tussen twee systemen tussen twee systemen tussen twee systemen tussenkomt.Als een exemplaar van bemiddeling ontvangt een proxyserver klantverzoeken en stuurt de bestemmingsserver met een eigen adres als afzender door.Particuliere gebruikers, wanneer ze op internet navigeren, komen in contact zonder het te wetenomgekeerde proxy'sof omgekeerde proxy's, grote energieservers die door bedrijven worden gebruikt om hun eigen aanvalsserver tegen internet te beschermen, de belasting op hun netwerk te verspreiden en de beschikbaarheid van hun online services te vergroten.Preventief voor productieve systemen, ontvangen ze de verzoeken in hun naam en leiden ze om naar de server op de achtergrond.Van dit alles neemt de internetgebruiker niets waar.

Evenzo oproepenVoorwaartse proxy's(Proxy of Review) Act in bedrijfsnetwerken om gegevensverkeer naar internet te groeperen, filterfuncties te implementeren of de navigatiesnelheid te verhogen met caching.In dit geval fungeert de proxyserver als de enige internettoegang.Als een medewerker van het bedrijf toegang zou hebben tot online services van het lokale netwerk, zou het verzoek van zijn browser eerst door de proxy circuleren, waardoor het bedrijf bepaalde inhoud op internet kan blokkeren en op deze manier het privégebruik kan beperken van internet onder werknemers.

Gebruik een privé -proxy

Wanneer een particuliere gebruiker een proxyserver gebruikt, heeft deze meestal een prioriteitHoud anonimiteit op het netwerk, het verbergen van zijn systeem na het IP -adres van de proxy -provider, wat te wijten kan zijn aan verschillende redenen: naast de bescherming van de privé -sfeer in een tijd van constante toezicht, toegang tot inhoud geblokkeerd doorIP -gebaseerde geolocatieHet is ook een beslissende reden voor veel gebruikers.Met dit blokkeersysteem kunnen leveranciers hun online diensten beperken tot bepaalde landen.Dit is wat er een paar jaar geleden gebeurde met Netflix, het kijkplatform van films en series op internet, dat in eerste instantie niet beschikbaar was voor Spaanse gebruikers, die, met behulp van een Amerikaanse proxy, de blokkade konden belachelijk maken (vandaag deze mogelijkheid nee langer bestaat).

Op internet zijn talloze leveranciers die aanbiedenProxy -diensten gratis.Internetgebruikers moeten echter een weerspiegeling zijn aan de keuze van de server die tussen hun computer en internet in het verkeer tussen hun computer en internet wordt ingegrepen.En het is dat een proxy de voetafdrukken kan elimineren, maar de leveranciers hebben volledige toegang tot de gegevens die op hun server circuleren.

In het geval van het willen gebruiken van een doorstuurserver, kunnen de bijbehorende aanpassingen worden uitgevoerd in het Windows -bedieningspaneel of direct in de browser.Vervolgens laten we je zien hoe je het kunt.

Configureer een proxy handmatig op Windows

In principe hoeven particuliere gebruikers die toegang hebben tot internet met hun computer voor LAN of WLAN niet handmatig de proxy -configuratie te wijzigen.Een wijziging van de standaardconfiguratie is alleen nodig in het geval dat gegevensverkeer op een proxyserver moet circuleren.In bedrijfsnetwerken is het integendeel gebruikelijk om de internetcirculatie te groeperen met een voorwaartse proxy.Internettoegang vereist dan eenProxy handmatige configuratieDe URL van configuión.

In beide gevallen wordt de configuratie uitgevoerd in de Windows Network -instellingen.Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem varieert het pad dat naar deze sectie leidt.

Configureer VN -server Proxy Con Windows 7

Klik op het Windows -menu in het gedeelte "Configuratiescherm" (Configuratiescherm) om te starten.

Vanaf hier gaan we naar "netwerken en internet" (rood en internet) en in dit gedeelte naar het punt "internetopties" (internetopties).

Op het tabblad “Verbindingen” bevindt zich de knop “LAN-instellingen”, die, wanneer u klikt, het venster “Local Area Network (LAN)-instellingen” opent.

In dit dialoogvenster staan ​​drie configuratiemogelijkheden.Windows kanHerken automatisch een proxy -configuratie(Instellingen automatisch detecteren), Utilizar UNAutomatisch configuratiescript(Gebruik automatisch configuratiescript) o Recuririr a lahandmatige configuratie(Gebruik een proxyserver voor uw LAN).

Als de proxyserver handmatig moet worden geconfigureerd, wordt het aanbevolen om de automatische configuratieherkenningsvak niet te markeren, omdat deze optie de handmatige configuratie kan overlappen.In plaats daarvan en hoe u een proxyserver wilt configureren, moet u de derde optie markeren, waarbij het proxy -adres wordt geïntroduceerd, evenals het poortnummer.

Door op "Advance" (geavanceerd) te klikken, landen we in het dialoogvenster "Proxy -instellingen" (proxy -instellingen), waar u verschillende proxy -servers kunt configureren voor HTTP, HTTPS, FTP en Socks.Als alle protocollen dezelfde server moeten gebruiken, moet u alleen de "dezelfde proxyserver gebruiken voor alle protocollen".Het is ook mogelijkDefinieer uitzonderingen("Uitzonderingen"), zodat we in het tekstveld die adressen kunnen opnemen die niet met de proxyserver moeten worden gevraagd.

De gegevens die u nodig heeft voor de configuratie worden ontvangen door de proxy -serverprovider.

Sommige servers zijn beschermd met individuele toegangsgegevens.Uw toegang vereist in dit geval een persoonlijk gebruikersaccount met een wachtwoord.

Configureer VN -server Proxy Con Windows 8

Om de proxy -configuratie op een computer te openen met eenWindows 8 -besturingssysteemWe selecteren de optie "PC -instellingen" in het menu Toepassingen.

De toepassing voor systeemaanpassingen of bedieningspaneel wordt vervolgens geopend, waar we naar het "netwerk" (rood) punt gaan.

In het "proxy" -punt kunt u een handmatige aanpassing of een automatische aanpassing selecteren, vergelijkbaar met Windows 7.

Er is een alternatieve route om de proxy -aanpassingen in deBureaubladweergavevan Windows 8. In dit geval is het pad vergelijkbaar met dat van Windows 7. Vanuit “Netwerk en Internet” en “Internetopties” wordt het venster “Internetopties” geopend, in het tabblad “Verbindingen” kunt u klikken op “LAN-instellingen” en we komen terecht bij de proxy-instellingen.

Configureer VN -server Proxy Con Windows 10

In dit geval is de proxyconfiguratie ook gemaakt van de toepassingstoepassing, waartoe we toegang hebben in het Start -menu Klik op het getande wielpictogram van de systeeminstellingen.

De Windows -instellingen worden geopend.

Proxy -configuratie wordt bereikt via de optie "Netwerk en internet".

Ook in dit geval, zoals in voorgangersversies, kan de proxyconfiguratie handmatig of automatisch plaatsvinden.De benodigde stappen voor configuratie zijn hetzelfde als in Windows 7 en 8.

Configureer een proxyserver met de browser

OndertussenInternet Explorer de Microsoft,,Google ChromeyOperaZe gebruiken de proxy -configuratie van elk besturingssysteem,Mozilla FirefoxHet maakt een onafhankelijke proxy -configuratie beperkt tot het gebruik van de browser.Andere online applicaties die op de computer zijn geïnstalleerd, worden niet beïnvloed door de omweg.

Om de proxy -configuratie in Firefox te openen, moet u naar het menu in de rechterbovenhoek gaan en de optie "Opties" (Opties) selecteren (Opties)

De proxy -configuratie bevindt zich op het punt van het menu "Geavanceerd" en wordt geopend door op "Instellingen" te klikken aan de rechterkant van "Verbinding".

Het dialoogvenster "Verbindingsinstellingen" wordt geopend:

Hier hebt u de optie om proxy's te configureren om toegang te krijgen tot internet ("Proxy's configureren ...") op vier manieren:

 • Geen proxy: sin proxy
 • Automatische detectie: herkent automatisch de proxy-instellingen voor dit netwerk
 • Gebruik systeem proxy -instellingen: gebruik de proxy -instellingen die typerend zijn voor het systeem
 • Configuratiehandleiding: Proxy Handmatige configuratie

Gebruik in de standaard Firefox -instellingen de proxy -aanpassingen van het besturingssysteem.Als een proxy -aanvaller al is geïnstalleerd voor de internetverbinding, kan deze worden gedeactiveerd voor Firefox.De optie in dit geval zou "geen proxy" zijn.

Om een ​​proxyserver handmatig te installeren, moet u dezelfde informatie invoeren als voor de configuratie ervan op Windows-systemen. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om aparte proxy's te installeren voor de HTTP-, HTTPS-, FTP- of SOCKS-protocollen, of om voor alle protocollen dezelfde server te gebruiken. Ook in dit geval kunt u uitzonderingen definiëren en de configuratie automatiseren met behulp van een proxyconfiguratie-URL.

Proxyserverfouten en hoe ze op te lossen

Als de verbinding met de proxyserver is onderbroken, toont de browser eenFoutmeldingdie zou kunnen bidden: "De proxyserver reageert niet" of "de proxyserver ontkent de verbinding."

Berichten van dit type kunnen afkomstig zijn van verschillende oorzaken en als gevolg daarvan hebbendefecte internetverbinding, zo dat het niet toegankelijk is, volledig of gedeeltelijk, de webpagina's die buiten het lokale netwerk liggen.

Om deze proxyfout op te lossen, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat u inderdaad een proxy wilt gebruiken en deze dus naar het systeem is geconfigureerd, omdat het soms kan gebeurenadware,,malwareOplug -insDe proxy -configuratie verandert zonder kennis van de gebruikers zelf.Vooral degenen die meestal zonder proxy varen, moeten attent zijn op dergelijke foutmeldingen.Om te controleren of degenen die verantwoordelijk zijn voor de afwijking van de proxyserver virussen of Trojaanse paarden zijn, wordt een uitputtende scan van het systeem aanbevolen.En als uitbreidingen onlangs in de browser zijn geïnstalleerd, moeten ze ook worden gecontroleerd en indien nodig gedeactiveerd.

Als integendeel een proxy bewust wordt gebruikt en deze fout verschijnt, kan dit te wijten zijn aan een van deze oorzaken:

 • De proxyserver is overbelast: De proxy's gratis beschikbaar op internet zijn het populairst als het gaat om anonimiteit online activiteiten en ontwijkenGeotargeting, maar als de vraag zijn eigen capaciteit overschrijdt, treden vallen op vanwege overbelasting.Dat is wanneer de browser de fout toont "De proxyserver reageert niet."Gebruikers hebben dan de keuze om te wachten of een andere server te gebruiken.Een andere optie is om de beheerder te vragen wanneer deze weer beschikbaar is.
 • De proxyserver is offline: Als een server de verbinding verbreekt van het netwerk, biedt deze herhaaldelijk proxy -services aan.Dit kan te wijten zijn aan technische storingen of de insolventie van de leverancier.De enige optie in dit geval is om een ​​andere proxy te kiezen voor het doorsturen of navigeren zonder.
 • De Proxy Server IP is gewijzigd: Om deze fout op te lossen, moet de huidige richting van de server worden gezocht en de overeenkomstig gewijzigde configuratie in de systeemaanpassingen of in de browser.
 • De verbindingsgegevens zijn onjuist: Dit is de meest voorkomende proxyfout.Voordat u contact opneemt met de leverancier of op zoek naar een alternatieve proxy, moet deze alle configuraties worden beoordeeld voor het geval er typografische fouten in het IP -adres of in de poortnummers zijn.

Wanneer een proxy privé wordt gebruikt, worden verbindingsfouten meestal vermeden door het systeem te configureren om de aanpassingen automatisch te herkennen.In het geval van bedrijfsnetwerken is het vaak verplicht om een ​​proxyserver te gebruiken om externe verbindingen tot stand te brengen.In het geval dat verbindingsstoringen worden gepresenteerd, wordt het aanbevolen om naar de verantwoordelijke beheerder te gaan.

 • Instelling
 • Rood
 • Protocollen

Vergelijkbare artikelen

Instalar un servidor proxy con Windows (17)

Inverse Proxy Server: Central Security Component

 • Weet hoe

Cybercriminaliteit is een van de belangrijkste problemen voor de computerafdelingen van het bedrijf, en dat is dat de aanvallen van internet de veiligheid van particuliere netwerken in gevaar brengen en talloze schade veroorzaken.De meest gebruikte doelstellingen zijn servers die online services aanbieden en daarom een ​​permanente internetverbinding nodig hebben.De bescherming van hen ...

Inverse Proxy Server: Central Security Component

Instalar un servidor proxy con Windows (18)

Wat is een proxy?

 • Weet hoe

Een proxyserver is een netwerkcomponent die een interface maakt tussen een privénetwerk en internet.Als een verband tussen twee systemen maakt dit het mogelijk om gegevensverkeer te beïnvloeden door middel van filterregels, naast het opslaan van gegevenspakketten tijdelijk of het verbergen van de identiteit van de deelnemers in communicatie na hun eigen IP -adres.

Wat is een proxy?

Instalar un servidor proxy con Windows (19)

HTTPOXY: Compromitteerbeveiligingshiaten tot CGI -applicaties dus

 • Instelling

Hoewel er 15 jaar zijn verstreken sinds het werd ontdekt, blijf de HTTPoxy -kwetsbaarheid, binnen het kader van CGI -toepassingen, praten.De reden ligt in het feit dat de standaard Gateway -interfacestandaard het gebruik van omgevingsvariabelen voorziet om HTTP -aanvragen te verwerken.Hierin kunt u elementen huisvesten zoals de inhoud van de koptekst, die de configuratie wijzigen ...

HTTPoxy: Dit is hoe inbreuken op de beveiliging CGI-applicaties in gevaar brengen
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 07/12/2023

Views: 6066

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.